Tittel:             Too Scared To Learn. Women, Violence, and Education

Forfatter:     Jenny Horsman

Årstall:           2000

 

 

 

 

 

I boka Too Scared To Learn tar pedagogen, forfatteren og forskeren Jenny Horsman opp hvordan vold påvirker læring hos voksne kvinner. Hun gir også en mengde praktiske tips og råd om hvordan pedagoger kan bedre tilrettelegge for læring hos de som er eller har vært utsatt for vold og krenkelser, enten det var som lita jente og/eller som voksen kvinne.

Forfatteren understreker hvor viktig det er å anerkjenne at vold påvirker læring negativt. Ved å tilføre skolen kunnskap og kompetanse om at vold for eksempel kan medføre konsentrasjonsvansker, nedsatt oppmerksomhet og hukommelsesproblemer, kan skolen bedre tilrettelegge for læring, påpeker Horsman. Hun tar også opp emosjonenes rolle i læring. Ikke minst løfter hun frem hvor viktig det er å skape trygghet i læringsrommet. Mange av de praktiske eksemplene og rådene Horsman gir i boka er noe samtlige deltakere i voksenklasserommet kan profitere på, ikke bare kvinner som har erfaring med vold.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har lest boka til Jenny Horsman. Fortsatt gir boka meg nye tanker, ideer og måter å tenke om undervisning og læring på. Omsorgen, interessen og troen på at mennesker kan, går som en rød tråd gjennom hele boka. Hvis jeg skal beskrive denne flotte forfatteren med få ord, må det være raus, svært kunnskapsrik og med hjertet ”på rette staden”. 

Jeg vil varmt anbefale deg å lese boka, enten du er pedagog eller du arbeider med mennesker som erfarer at vold og traumer påvirker helse, læring og livskvalitet.


Mer om Jenny Horsman:

Horsman har også gitt ut flere bokkapitler og artikler med mere. Disse finner du på hjemmesiden hennes: http://jennyhorsman.com. Dersom du klikker på ”What I have done”, ligger det en utfyllende oversikt med mange lenker.

Boka ”Too Scared To Learn” kan for eksempel kjøpes på https://www.betterworldbooks.com/too-scared-to-learn-pr-id-9780805836592.aspx

Jeg gleder meg også svært til å lese den neste boka til Jenny Horsman. Hun skriver følgende i en omtale av den:

”My main focus this year is continuing to write a popular book about learning and violence issues, the working title is: Bad, Wrong, Stupid, Don’t Belong: Shifting Perspectives on Learning Difficulties les mer på http://jennyhorsman.com/?page_id=671

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.